Praktijk De Beken

indien u hieronder geen balk met menu-keuzes ziet, dient u Active-X elementen in uw browser in te schakelen

Kosten en vergoedingen

Psychologische zorg

De Basis-GGZ is bedoeld voor behandeling van lichte tot matig zware psychische aandoeningen. De kosten vallen meestal onder de basisverzekering, waarbij u wel rekening moet houden met het wettelijk verplichte of anderszins met uw verzekeraar overeengekomen eigen risico.


Wij dienen de declaraties voor wel verzekerde zorg rechtstreeks bij uw verzekeraar in als u verzekerd bent bij:

- ZilverenKruis (incl. in 2019 ProLife, OZF, Interpolis, FBTO, Avéro Achmea, IAK, Aevitae, en in 2020 ProLife, OneUnderwritintgHealth, DeFriesland, Interpolis, FBTO en Achmea),

- Caresq (incl. Promovendum, Besured, National Academic en in 2010 Aon en Aevitae),

- DSW (incl. StadHolland, InTwente, ASR, DeAmersfoortse, Ditzo, Aevitae).


Indien u bij een andere zorgverzekeraar zit, worden door ons de toegestane NZa-tarieven gehanteerd en krijgt u de factuur zelf en dient u deze aan onze praktijk te voldoen. U kunt de factuur achteraf indienen bij uw verzekeraar, waarna u meestal ongeveer tweederde van het bedrag vergoed krijgt. Om precies te weten wat uw kosten zullen zijn raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wij raden u aan om voor een restitutiepolis te kiezen in plaats van een naturapolis, omdat u dan meestal een hogere vergoeding van uw zorgverzekeraar krijgt, terwijl de meerprijs per maand slechts gering is.


Let op: Sommige diagnoses (bv werkproblemen, aanpassingsstoornissen en partnerrelatieproblemen) zijn door de wetgever uitgesloten van vergoeding door de zorgverzekeraars. Voor deze zgn onverzekerde zorg wordt ons praktijktarief aan u berekend (in 2019 € 102,50 per gesprek van circa 50 minuten); deze kosten kunt u dus niet vergoed krijgen door uw verzekeraar.


Verhindering / NoShow: Als u bij verhindering niet minstens 24 uur van te voren afzegt zijn wij gerechtigd U een nota ter hoogte van het bovengenoemde praktijktarief te sturen. U kunt deze niet indienen bij uw verzekeraar. In geval van ziekte en andere overmachtssituaties wordt hier natuurlijk soepel mee omgegaan.

Geestelijke verzorging

(tekst volgt)  

Overige dienstverlening

(tekst volgt)